alleen ga je sneller, samen kom je verder

TEAM TOPPERS METHODIEK

BELBIN TEAMROLMODEL

In het bedrijfsleven wordt het Belbin teamrolmodel wereldwijd al tientallen jaren ingezet bij assessments, jobcoaching en teambuilding. Het Belbin teamrolmodel is makkelijk toepasbaar en kan zowel op groeps- als individueel niveau worden ingezet. Het geeft inzicht in de eigen persoonlijkheid en die van de ander, maar leert ook om met gerichte tools effectief te communiceren.

De Team Toppers methodiek is gebaseerd op het officiële Belbin teamrolmodel

De Team Toppers methodiek maakt gebruik van vele werkvormen, spelen, verhalen en het Team Toppers bordspel, welke geschikt zijn voor teams/groepen van alle leeftijden. Met de Team Toppers methodiek kunt u de Belbin teamrollen op een toegankelijke manier introduceren binnen uw organisatie. Spelenderwijs zien en ervaren dat diversiteit (anders zijn) bijdraagt aan succes van de groep.

Leren omgaan met verschillen

Er is in onze maatschappij veel aandacht voor de individuele capaciteiten en (on)mogelijkheden van mensen. Hoge cijfers halen op school, presteren op het werk. Maar… mensen zijn meer dan de som van hun individuele prestaties. Men hoeft niet compleet te zijn en hoeft niet alles te kunnen. Juist in relatie met anderen komen unieke talenten en capaciteiten naar boven die zeer waardevol zijn voor de sfeer, de werkwijze en de effectiviteit van een team/groep. Tegelijkertijd heeft iedereen ook acceptabele zwakheden. Door echt samen te werken en elkaars verschillen te kennen en te benutten, komt men als individu en als groep verder.

Het Team Toppers bordspel maakt de Belbin teamrollen inzichtelijk

Spelers ervaren hoe belangrijk effectief samenwerken is. De tijdsduur van dit spel kan naar wens worden bepaald: van 30 minuten tot vele uren verspreid over meerdere dagen. Tijdens het spelen komen zowel de talenten als de acceptabele zwakheden van spelers en een team/groep naar voren. Onderhandelen, naar elkaar luisteren, doorzetten, analyseren, sfeer bepalen, observeren… het komt allemaal aan de orde. Waar de één goed in is, kan voor de ander een verschrikking zijn. Al spelende krijgen teams/groepen grip op hun individuele en gezamenlijke talenten en mogelijkheden.

Ook voor jeugd en individuele begeleiding

De Team Toppers methodiek sluit door de speelse aanpak zeer goed aan bij sectoren als onderwijs, zorg, coaching en sport. Spelenderwijs leren omgaan met verschillen, respect ontwikkelen voor anderen en ervaren dat men elkaar nodig heeft in een team/groep. Inzicht krijgen in de eigen capaciteiten en mogelijkheden is tevens een zinvolle basis voor beroepskeuze en/of carrière- studieswitch. Ook in de klas kan de Team Toppers methodiek een waardevol instrument zijn om leerlingen bewust te maken van elkaars inbreng in de groep. Echt `gezien` worden om wie je bent en leren dat we elkaar nodig hebben om te groeien als groep en als mens!

Teamcoaching

NOBCO
EIA
CoachingMonitor
CRKBO
LEREN LEREN Methode
Onderzoek Beelddenken
Wereldspel Expert
Team Toppers
Carpe Vitam coaching partners:
coachfinder
Ik voldoe als coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine